Sociale vaardigheden voor kinderen met Autisme

Kinderen zijn volop in ontwikkeling en leren iedere dag van hoe dingen gaan met ouders, broers en zussen, klasgenootjes, op straat en ook online. Voor kinderen met autisme is dit niet anders. Zij hebben echter te maken met een extra uitdaging, zij nemen de sociale werkelijkheid anders waar en verwerken informatie anders. Zij zijn op zoek naar patronen en verwachten dat wanneer iets op een bepaalde manier gezegd of gedaan wordt, dit altijd geldt.

Steeds veranderende sociale contexten en veranderende mensen in hun omgeving zorgen voor zoveel onduidelijkheid dat deze kinderen zich steeds vreemder of onaangepaster gaan gedragen. Ze trekken zich steeds meer terug. Voor ouders en de omgeving is het lastig om hiermee om te gaan. Schaamte, teleurstelling, conflicten en zelfs wanhoop zijn niet ongewoon.

Zijzelf raken echter het vertrouwen in anderen kwijt waardoor ze zich steeds onaangepaster opstellen. Deze teleurstellingen worden sterker naarmate kinderen ouder worden.

Persoonlijke begeleiding vanuit een coach kan u en uw kind hierbij helpen. Kennis en ervaring met autisme is hierbij natuurlijk een welkome aanvulling. Maar het allerbelangrijkst is de ‘klik’ die u maar vooral ook uw kind ervaart bij de begeleider. Een begeleider van Wegwijzer040 komt graag een keer bij u op bezoek om met u en uw kind kennis te maken. U kunt daarna beslissen of we samen mogelijkheden voor een traject gaan onderzoeken.

Wegwijzer040 gaat met jullie en je kind aan de slag om

  • Samen te ontdekken wat autisme is en wat dit betekent voor u en uw kind

  • Samen te onderzoeken welke duidelijkheid u en uw kind nodig hebben en waar dat niet hoeft

  • Met uw kind te gaan oefenen met de verschillende vaardigheden die uw kind nodig heeft

  • Met u op zoek te gaan naar hoe u uw kind weer kunt laten stralen en groeien

 

Klik hier om contact op te nemen met Wegwijzer040