Sociale vaardigheden voor volwassenen met Autisme

Mensen met autisme hebben zich door de jaren heen trucjes aangeleerd om tot op zekere hoogte aan te kunnen blijven sluiten bij de maatschappij. Doordat zij de sociale werkelijkheid anders waarnemen en verwerken, komt informatie anders binnen. Zij zijn op zoek naar patronen maar hebben inmiddels geleerd dat ‘normale mensen’ zich nooit houden aan de afspraken en patronen die eigenlijk heel normaal zouden moeten zijn. Gevolg is echter dat niet de ‘normale mensen’ maar zij weggezet worden als vervreemd of onaangepast.

Doordat de maatschappij steeds ingewikkelder wordt, trekken mensen met autisme zich vaker terug en zoeken hun houvast in zaken die wel duidelijkheid bieden. Aangeleerde trucjes kosten steeds meer energie en de hoop dat het leven naar je hand te zetten is, vervaagt.

Het aanleren van nieuwe vaardigheden en deze oefenen in de maatschappij kan helpen om weer in contact te komen met anderen. Persoonlijke begeleiding vanuit een coach kan je hierbij helpen. Kennis en ervaring met autisme is hierbij natuurlijk een welkome aanvulling. Maar het allerbelangrijkst is de ‘klik’ die je ervaart bij de begeleider. Een begeleider van Wegwijzer040 komt graag een keer bij je op bezoek om kennis te maken. Je mag daarna beslissen of we samen mogelijkheden voor een traject gaan onderzoeken.

Wegwijzer040 gaat met jou aan de slag om

  • Je vertrouwen in de maatschappij te vergroten

  • Te ontdekken wat de mooie en minder mooie kanten van jouw autisme zijn

  • Te leren welke duidelijkheid je nodig hebt van de omgeving en waar dat niet hoeft. Dit gaan we samen aan je omgeving duidelijk maken

  • Die vaardigheden te ontwikkelen die jij graag wil beheersen

  • Te zorgen dat je weer meer kunt lachen en genieten

 

Klik hier om contact op te nemen met Wegwijzer040