Individuele begeleiding ZB of LVB

Zwakbegaafd of ZB, Licht Verstandelijk Beperkt of LVB? Een of andere psycholoog heeft je de stempel ZB of LVB gegeven, maar je wilt liever geen bemoeienissen en je eigen leven leiden.

En vaak gaat het ook best wel goed. Of nèt goed. Maar soms gaat het toch mis en is extra hulp hard nodig! Bijvoorbeeld met het betalen van rekeningen. Met iemand op het werk, in de buurt of een bekende. Met politie, of woningbouw. Misschien ben je ergens aan verslaafd. Dit zijn problemen die vaak voorkomen bij mensen met ZB of LVB. Je bent dus niet de enige!

Wegwijzer040 vindt het belangrijk dat jij je begeleider vertrouwt. Dat je die persoon kent en dat je weet dat die eerlijk tegen je is, op een normale manier. Bij Wegwijzer040 werken mensen die heel veel ervaring hebben met mensen met ZB of LVB en tijdelijk in de problemen zijn geraakt. 

We komen graag een keer langs om kennis te maken. Jij mag dan de keuze maken of je begeleiding wilt ontvangen. Als je dat wilt, gaan we met de gemeente overleggen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Samen kunnen we

  • Leren wat LVB betekent
  • Zorgen dat mensen die je kent het ook snappen
  • Trainen om ermee om te kunnen gaan
  • Zorgen voor passend werk
  • Zorgen dat je weer zelfstandig verder kunt